E – poslovanje – vidite najprej priložnosti ali ovire?

Ste si leta 1996, ko je Hotmail naznanil, da bo klasično pošiljanje pisem nadomestil z e-pošto predstavljali, da vam večino pisem ne bo potrebno več potrebno fizično oddati za poštnim okencem? Verjetno ne. Ste pa ob prvih nekaj poslanih e-poštnih sporočilih hitro ugotovili, da se na pošti ne boste znašli več tako pogosto.

Čeprav se zelo človeško radi držimo lastnih navad in ustaljenih vzorcev ter zavračamo spremembe, ki jih prinaša digitalna transformacija, pozabljamo, kako nam je ta spremenila življenje na boljše. Dandanes na letališču pred vkrcanjem na letalo ne rabimo v vrsti več čakati najmanj 45 minut, da nam natisnejo našo letalsko vozovnico, s katero se potem lahko vkrcamo na letalo. Vozovnico si v roku treh minut namreč preko spletne strani letalske družbe ali kar s pomočjo aplikacije na našem mobilnem telefonu uredimo sami, na letališče pa se posledično odpravimo dobro uro kasneje. Če smo v tuji državi in poti do letališča ne poznamo, v avtu ne potrebujemo več čez armaturo raztegnjenega zemljevida, ampak želeni naslov enostavno vtipkamo v našo GPS napravo in se odpeljemo. Prav tako je danes z e-poslovanjem v podjetjih, ki je postalo finančno in tehnološko dostopno tako malim, kot velikim podjetjem na trgu.

Za elektronsko poslovanje se danes odločajo tista podjetja, ki želijo zmanjšati stroške papirnega poslovanja, saj imajo možnost elektronske izmenjave dokumentov in vzpostavitve digitalnega arhiva. Čeprav smo še vedno prepričani, da so naše naročilnice, dobavnice, poročila o prodaj in zalogah najbolj varno spravljeni šele potem, ko jih natisnemo in vložimo v plastične mapice, e-poslovanje zagotavlja veliko bolj varno shranjevanje. Dokumenti se namreč shranjujejo na različnih lokacijah, zato se ne morejo izgubiti.

Ko so naši dokumenti varno shranjeni na različnih lokacijah, lahko po njih brez ponovnega ročnega vnosa podatkov kadarkoli spet posežemo v nekaj sekundah, ob tem pa se izognemo številu napak, ki se lahko pojavijo v procesu in jih je pri avtomatskem prenosu že zaznal naš elektronski sistem. Izrazita prednost e-poslovanja se tako pokaže pri avtomatiziranem naročanju in likvidaciji računov, zmanjševanju tiskanja in porabe papirja, hkrati pa omogoča hitrejšo obdelavo naročil in prihranek stroškov z manjšim obsegom dela s podatki.

Kako vse skupaj izgleda v praksi, na simpatičen in zelo enostaven način prikaže Deloitte.

 

 

Vsi govorimo, kako svet teče prehitro in kako si želimo olajšati vsakodnevne procese, ki nam jemljejo nepotreben čas in ustvarjajo dodatne stroške. Posledično v podjetjih, kjer neprestano govorimo o produktivnosti, izgubljamo čas z nepotrebnimi, a ustaljenimi procesi, saj radi poudarjamo, da smo tako poslovali od samega začetka in smo klasičnih procesov navajeni. Pa smo jih res?

Elektronsko poslovanje podjetja v tem primeru predstavlja enako priložnost, ki jo je leta 1996 uvedel Hotmail s prvim e-poštnim nabiralnikom. Trg dela je aktiven 24 ur na dan in poslovni dokumenti so z uvedbo elektronskega poslovanja vsem zaposlenim v podjetju dostopni ne glede na to, ali sedijo v lastni pisarni ali pa pri enem izmed kupcev v tujini. Sistem EDI (ang. electronic data interchange) namreč omogoča povezanost po celem svetu. V primeru elektronske izmenjave dokumentov in digitalnega arhiva lahko v primerjavi s klasičnimi procesi enostavno izračunamo časovni prihranek, saj stroške arhiviranja znižamo do 75%. Uporabite kalkulator prihrankov in preverite točno koliko časa lahko vaše podjetje privarčuje s prehodom na elektronsko poslovanje.

Preizkusite naš kalkulator in izračunajte realne prihranke.

V slovenskih podjetji je ogromno primerov, ki ročne in dolgotrajne procese še vedno izvajajo, saj za e-poslovanje ne vedo ali pa so zanj že slišali, vendar pa jih termin »digitalno« prestraši in odvrne od vpogleda v poenostavljeno poslovanje. Dostopna so namreč preizkušena orodja, ki lahko odpravijo počasnost procesa, človeške napake in so prilagojena tako podjetjem z integriranimi sistemi ERP, kot tudi manjšim, a v rast usmerjenim podjetjem.

Tako kot nam je samoumevno, da v podjetju našim strankam ne pišemo več pisem lastnoročno, tako nam mora postati samoumevno, da stremimo k rasti in posledično k elektronski pospešitvi procesov. Ta čas namreč lahko veliko bolje izkoristimo za resnične izzive znotraj industrije in za uspešno reševanje problemov naših strank.

Preveo i prilagodio Matevž Kopar, direktor, Omnizon Networks Slovenija

Autor: Nino Strajher, direktor, Omnizon Networks